Winkel

Smakelijke Fietstour Waterland 25 augustus 2019

39.50

(servicekosten €0,75/stuk)

 

Op zondag 25 augustus 2019 van 11 tot 17 uur vindt de Smakelijke Fietstour Waterland plaatst. Deze culinaire tocht staat garant voor veel plezier en genot. De Smakelijke Fietstour kunt u ook eventueel per auto doen.

Uitverkocht

SKU: SFT-WL-250819 Categorieën: ,
Beschrijving

DE SMAKELIJKE FIETSTOUR EEN UNIEKE MIDDAG IN WATERLAND

De Smakelijke Fietstour is een unieke culinaire tocht die u met de fiets of met de auto kunt doen. Op 25 augustus 2019 van 11.00 tot 17.00 uur komt de Smakelijke Fietstour voor de eerste keer naar de regio Waterland. U gaat op een zondagmiddag langs 5 top restaurants in de regio Waterland, daarnaast rijdt u langs 5 verschillende hotspots die typerend voor de regio Waterland zijn

 

Culinair en Cultureel Waterland

Waterland is een streek in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het is een laaggelegen veenweidegebied doorsneden door vele sloten en vaarten. De ondergrond bestond oorspronkelijk uit veen bovenop door de zee gedeponeerde afzettingen. Door overstromingen vanuit de Zuiderzee kwam daar later weer een laagje klei overheen.

De huidige streek Waterland omvat het gebied van de huidige gemeenten Landsmeer, Edam-Volendam, Purmerend (behalve de Purmer) en Waterland. Tot de opkomst van grootstedelijke bebouwing behoorde ook het gebied van het stadsdeel Amsterdam-Noord tot Waterland.

 

De deelnemende restaurants zijn:

Dijks (Watergang)

Havengat (Volendam)

Restaurant Jacob (Katwoude)

E’Barrage (Edam)